- studio814™Moderators
- Status :
Online Offline
Posts : 2450
Join date : 20/03/2021
Location : Ελλαδα
Χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα. Ένα υγιεινό, νόστιμο και θρεπτικό πιάτο
28th Μάρτιος 2021, 19:31
Υλικά Συνταγής:
1 χταπόδι γύρω στο 1 ½ κιλό (κομμένο σε μπουκιές)
1 φλ. ελαιόλαδο
10 μέτρια ξερά κόκκινα κρεμμύδια χαραγμένα στα 4 (όχι μέχρι κάτω)
1 κ.σ ζάχαρη
1 μεγάλη ώριμη και σφιχτή ντομάτα
1/2 φλ. λευκό κρασί
1/2 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
1/2 φλ. κονιάκ
1 δαφνόφυλλο
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κ.σ θυμαρίσιο μέλι
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής:
Για το χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά και ελαφρά να διαλυθούν.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χταπόδι. Αφήνουμε να αλλάξει χρώμα για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τα υγρά και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι. Το φαγητό θα κατεβάσει πολλά ζουμάκια, γι’ αυτό όταν το χταπόδι μαλακώσει καλά, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε δυνατά για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε το μέλι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το χταπόδι με τη δεμένη σάλτσα και ψιλοκομμένες τηγανητές πατάτες.
Πηγή: Sidagi
- Το σπιτικό ζελέ από γιαούρτι. Νόστιμο, υγιεινό και απολαυστικό!
- Δώστε άλλη γεύση στον αρακά: Κοκκινιστός στην κατσαρόλα με λουκάνικα
- Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
- Φτιάξε κουλούρι Θεσσαλονίκης. Υγιεινό, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες.
- ΠΕΦ: Ενισχύει την απασχόληση συμβάλλοντας στην επανένταξη συνανθρώπων μας στην αγορά εργασίας
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης