POSTMANIAC
Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
POSTMANIAC
Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
Σύνδεση
Αναζήτηση
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
Jump to:
Translate
Όροι Χρήσης / Σχετικά Με
Όροι Χρήσης
Σχετικά Με
Φιλικά Sites

Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο Keeblo10
Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 45Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η MendhiΤα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 4543 θέματασε 4159 θέματα
Social Media / TopicIt
PostManiac Forum

To φορουμ μας θα το βρείτε και στο topic

Online Προσωπικό

Πήγαινε κάτω
studio814™
studio814™
Moderators
Moderators
Status :
Online
Offline

Posts : 2450
Join date : 20/03/2021
Location : Ελλαδα

Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο Empty Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο

28th Μάρτιος 2021, 18:42
Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο EM88PPm

Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο Diaxor12

Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο Studio11

Υλικά Συνταγής:

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Αλάτι
Νερό
Βούτυρο 250 γρ (φυτίνη)
Καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι του κρασιού

Για την γέμιση

Σπανάκι 1 κιλό
Άνιθο 1/2 ματσάκι
Κρεμμυδάκια φρέσκα 5
Φέτα 300 γρ
Αυγά 4
Αλάτι - πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής:

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε 700γρ αλεύρι , 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και νερό μεχρί να γίνει μια ζύμη μέτρια. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι ,τ ο τρίβουμε με λίγο αλάτι ,το στραγγίζουμε καλά μέχρι να φύγουν τα υγρά του. Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια. Θρυματίζουμε την φέτα ρίχνουμε τα αυγά και λίγο λάδι. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι . Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια . Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με τον πλάστη. Το αλείφουμε με ένα πινέλο με το βούτυρο και το λάδι που έχουμε ζεστάνει. Στην μέση του φύλλου βάζουμε ένα πιάτο φρούτου και κόβουμε το γύρω γύρω ακτινωτά σε 6 κομμάτια .Βγάζουμε το πιάτο και διπλώνουμε τα γύρω φύλλα το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε βουτυρώσει πρώτα. Με τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε και το δεύτερο κομμάτι.Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Βγάζουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με τον πλάστη . Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το φύλλο μας. Αδειάζουμε την γέμιση και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο που έχουμε ανοίξει. Βουτυρώνουμε από πάνω με το πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 180 βάθμους.

Αφού ψηθεί αφήνουμε λίγο να κρυώσει και είναι έτοιμη για σερβίρισμα…


Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο Diaxor12

Πηγή: Sidagi
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης