POSTMANIAC
Κοτόπιτα με δαμάσκηνα και φύλλο γιαουρτιού   Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
POSTMANIAC
Κοτόπιτα με δαμάσκηνα και φύλλο γιαουρτιού   Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
Σύνδεση
Αναζήτηση
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
Jump to:
Translate
Όροι Χρήσης / Σχετικά Με
Όροι Χρήσης
Σχετικά Με
Φιλικά Sites

Κοτόπιτα με δαμάσκηνα και φύλλο γιαουρτιού   Keeblo10
Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 45Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η MendhiΤα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 4543 θέματασε 4159 θέματα
Social Media / TopicIt
PostManiac Forum

To φορουμ μας θα το βρείτε και στο topic

Online Προσωπικό

Πήγαινε κάτω
studio814™
studio814™
Moderators
Moderators
Status :
Online
Offline

Posts : 2450
Join date : 20/03/2021
Location : Ελλαδα

Κοτόπιτα με δαμάσκηνα και φύλλο γιαουρτιού   Empty Κοτόπιτα με δαμάσκηνα και φύλλο γιαουρτιού

28th Μάρτιος 2021, 21:12
Κοτόπιτα με δαμάσκηνα και φύλλο γιαουρτιού   JOIzEhK

Κοτόπιτα με δαμάσκηνα και φύλλο γιαουρτιού   Diaxor12

Κοτόπιτα με δαμάσκηνα και φύλλο γιαουρτιού   Studio11

Υλικά Συνταγής:

Για το φύλλο

   400 γρ. αλεύρι
   100 ml ελαιόλαδο
   120 γρ. γιαούρτι πρόβειο
   1 αυγό
   4 γρ. μαγιά σκόνη
   αλάτι
   περίπου 120 γρ. νερό, ή όσο χρειαστεί
   Για τη γέμιση
   400 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο
   20 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
   50 γρ. βούτυρο
   50 γρ. αλεύρι
   200 ml ζωμό κοτόπουλου, από το νερό που έβρασε το κοτόπουλο
   μοσχοκάρυδο
   λευκό πιπέρι
   2 αυγά
   50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
   100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση Συνταγής:

Πλένουμε, καθαρίζουμε και βράζουμε το κοτόπουλο, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα. Κρυώνουμε το κοτόπουλο και κρατάμε το ζωμό.

Ετοιμάζουμε την ζύμη με αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο νερό, γιαούρτι, αυγά, μαγιά, αλάτι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας, το κοτόπουλο που έχουμε ψιλοκόψει τα δαμάσκηνα και τον ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε. Μετά από 5 λεπτά το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κεφαλογραβιέρα, αβγά και ενσωματώνουμε όλα τα υλικά.

Ανοίγουμε φύλλο και στρώνουμε το μισό σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί. Προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με το υπόλοιπο φύλλο.

Αλείφουμε με αβγό χτυπημένο, χαράσσουμε την πίτα ή τρυπάμε τη ζύμη μ’ ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40’ περίπου.


Κοτόπιτα με δαμάσκηνα και φύλλο γιαουρτιού   Diaxor12

Πηγή: Sidagi
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης