- GuestΕπισκέπτης
Περιορίστε τα τηγανητά και τα συσκευασμένα τρόφιμα για να αποφύγετε τα επικίνδυνα τρανς λιπαρά
3rd Ιούνιος 2018, 17:46
Πώς ακούγεται σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που σε πολλούς αρέσουν τα τηγανητά και τα συσκευασμένα τρόφιμα, ότι θα πρέπει να εξαλειφθούν τα βιομηχανικής παραγωγής τρανς λιπαρά μέχρι το 2023;
Σίγουρα με μεγάλο ενδιαφέρον -λένε οι επιστήμονες - γιατί τα τρανς λιπαρά κρύβονται σχεδόν παντού, στα περισσότερα συσκευασμένα τρόφιμα, αρτοσκευάσματα κ.ά. Επίσης, μπορούν να παραχθούν στο σπίτι μας με κακή χρήση των τροφών και κυρίως των ελαίων.
«Αν προσέξουμε στις ετικέτες γράφει συνήθως τρανς ή υδρογονωμένο λίπος. Όμως, μετατρέπουμε ακόμα και ένα καλό λίπος μαγειρέματος σε τρανς, αν το υπερ-θερμάνουμε, γι' αυτό καλό είναι να μην τσιγαρίζουμε και να τηγανίζουμε, αλλά να προσθέτουμε το λάδι στο τέλος του φαγητού» επισημαίνει η κλινική διαιτολόγος Α. Φιλίππου, εξηγώντας ότι «στην αρχή όλοι υπέθεταν ότι τα υδρογονωμένα λίπη είναι μια υγιεινή επιλογή, γι' αυτό μπήκαν πολύ επιθετικά στη βιομηχανία τροφίμων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης