- studio814™Moderators
- Status :
Online Offline
Posts : 2450
Join date : 20/03/2021
Location : Ελλαδα
Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, μέλι, ταχίνι και ρόδι
3rd Απρίλιος 2021, 12:57
Υλικά Συνταγής:
4 γεμάτες κ.σ. ταχίνι
1 φλ. του καφέ μέλι
1/2 φλ. του καφέ μαύρη ζάχαρη
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
2 φλ. αλεύρι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα φαγητού
1 φλ. του καφέ σπόρια από ρόδι
1 πορτοκάλι, ξύσμα
Εκτέλεση Συνταγής:
Προθερμαίνoυμε το φούρνο στους 170°C.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το ταχίνι για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκαλιού.
Συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ προσθέτουμε τη σόδα και εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Σταματάμε το χτύπημα, μόλις το μίγμα μας ομογενοποιηθεί καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και αδειάζουμε σε αυτή το μίγμα μας.
Ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους για 60 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σπόρους ρόδι.
Πηγή: Sidagi
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης