- studio814™Moderators
- Status :
Online Offline
Posts : 2450
Join date : 20/03/2021
Location : Ελλαδα
3 εύκολες συνταγές για σπιτικές σως
27th Μάρτιος 2021, 17:16
Σως μουστάρδας.
Συνδυάστε τη σως μουστάρδας με ψητά.
Υλικά:
1 γιαούρτι στραγγιστό 4- 5 κουταλιές σούπας μουστάρδα Λίγο μαϊντανό Αλάτι, πιπέρι Σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Σως για σαλάτα του σεφ
Κάντε μία σαλάτα υψηλών προδιαγραφών
Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Σως τσένταρ
Ιδανικό για τηγανιτές πατάτες.
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 1 1/2 κούπα γάλα φρέσκο 1 κούπα τριμμένο τσένταρ Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην κολλήσει. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι επίσης σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και τα χτυπάμε με το σύρμα. Μέσα σ’ αυτό το μείγμα, ρίχνουμε το ζεστό γάλα που έχουμε βράσει και σιγοβράζουμε ξανά για 5΄ μέχρι να πήξει το μείγμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τσένταρ λίγο- λίγο μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι και είναι έτοιμο. Ιδανικό για να περιχύνουμε τις τηγανιτές πατάτες.
Πηγή: Sidagi
Σως για σαλάτα του σεφ
Κάντε μία σαλάτα υψηλών προδιαγραφών
Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Σως τσένταρ
Ιδανικό για τηγανιτές πατάτες.
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 1 1/2 κούπα γάλα φρέσκο 1 κούπα τριμμένο τσένταρ Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην κολλήσει. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι επίσης σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και τα χτυπάμε με το σύρμα. Μέσα σ’ αυτό το μείγμα, ρίχνουμε το ζεστό γάλα που έχουμε βράσει και σιγοβράζουμε ξανά για 5΄ μέχρι να πήξει το μείγμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τσένταρ λίγο- λίγο μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι και είναι έτοιμο. Ιδανικό για να περιχύνουμε τις τηγανιτές πατάτες.
Πηγή: Sidagi
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης