- studio814™Moderators
- Status :
Online Offline
Posts : 2450
Join date : 20/03/2021
Location : Ελλαδα
Ψητό χοιρομέρι με σως καστανής ζάχαρης και μουστάρδας
3rd Απρίλιος 2021, 12:58
Υλικά Συνταγής:
4-5 κιλά ωμό καπνιστό χοιρομέρι
90γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
6 κ.σ. μουστάρδα ολικής άλεσης
μαύρο ψωμί, γλυκές πίκλες και δαφνόφυλλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση Συνταγής:
Βάζουμε το χοιρομέρι σε μια μεγάλη καθαρή λεκάνη και το καλύπτουμε με αρκετό νερό. Το αφήνουμε στο νερό όλη τη νύχτα ή 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό δύο φορές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Σουρώνουμε το χοιρομέρι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, το καλύπτουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 3 ώρες.
Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200C. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε την πέτσα, αφήνοντας 1-2 εκ λίπους. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και τρίβουμε με το μείγμα όλο το κρέας. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και το εξωτερικό του να είναι κολλώδες.
Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα σπαρμένη με δαφνόφυλλα. Κόβουμε κομμάτια 1 εκατοστού και τοποθετούμε πάνω στο ψωμί, μαζί με τις πίκλες και τη σως μουστάρδας.
Πηγή: Sidagi
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης