POSTMANIAC
Φτιάξε κουλούρι Θεσσαλονίκης. Υγιεινό, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες. Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
POSTMANIAC
Φτιάξε κουλούρι Θεσσαλονίκης. Υγιεινό, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες. Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
Σύνδεση
Αναζήτηση
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
Jump to:
Translate
Όροι Χρήσης / Σχετικά Με
Όροι Χρήσης
Σχετικά Με
Φιλικά Sites

Φτιάξε κουλούρι Θεσσαλονίκης. Υγιεινό, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες. Keeblo10
Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 45Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η MendhiΤα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 4543 θέματασε 4159 θέματα
Social Media / TopicIt
PostManiac Forum

To φορουμ μας θα το βρείτε και στο topic

Online Προσωπικό

Πήγαινε κάτω
studio814™
studio814™
Moderators
Moderators
Status :
Online
Offline

Posts : 2450
Join date : 20/03/2021
Location : Ελλαδα

Φτιάξε κουλούρι Θεσσαλονίκης. Υγιεινό, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες. Empty Φτιάξε κουλούρι Θεσσαλονίκης. Υγιεινό, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες.

27th Μάρτιος 2021, 19:16
Φτιάξε κουλούρι Θεσσαλονίκης. Υγιεινό, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες. 43008

Φτιάξε κουλούρι Θεσσαλονίκης. Υγιεινό, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες. Diaxor12

Φτιάξε κουλούρι Θεσσαλονίκης. Υγιεινό, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες. Studio11

Υλικά Συνταγής:

450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξερή μαγιά (8γρ) ¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο Μισό κουταλάκι αλάτι Μισό κουταλάκι ζάχαρη Μια κούπα χλιαρό νερό 100 γρ σουσάμι

Εκτέλεση Συνταγής:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και το λάδι.

Ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί το λάδι και να γίνει η ζύμη σαν τρίμμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό νερό ζυμώνοντας συνέχεια, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή που δεν θα κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 30 λεπτά.

Αφού φουσκώσει καλά, ξαναζυμώνουμε για 5 λεπτά.

Βάζουμε το σουσάμι σε ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 20ο. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 10-12 ίσα κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε τα κουλούρια μας.

Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μακρύ κορδόνι. Αλείφουμε με νερό, ενώνουμε τις άκρες και τοποθετούμε το κουλούρι με προσοχή στο σουσάμι, να κολλήσει παντού.

Βάζουμε τα κουλούρια στη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.



Γιατί το κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι υγιεινό- Οι ιδιότητές του

Το σουσάμι λόγω της βιταμίνης Ε και της δράσης των λιγνανών του, διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και αντιυπερτασικές ιδιότητες. Σχετικές μελέτες έχουν δείξει ότι το σουσάμι προστατεύει από εγκεφαλικά επεισόδια, λόγω της ανασταλτικής του δράσης στην αύξηση της πίεσης και στη δημιουργία θρόμβων.

Στο σουσάμι περιέχονται επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1, Β2 και νιασίνη, βιταμίνη Ε, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος, σίδηρος, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος αλλά και το σελήνιο.

Οι θερμίδες ενός κουλουριού Θεσσαλονίκης είναι μόλις 65, πολύ λιγότερες με οποιοδήποτε άλλο κουλούρι, όπως της κανέλας και τα σμυρνέικα


Φτιάξε κουλούρι Θεσσαλονίκης. Υγιεινό, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες. Diaxor12

Πηγή: Sidagi
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης