POSTMANIAC
Πίτσα λαχανικών με χειροποίητη ζύμη Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
POSTMANIAC
Πίτσα λαχανικών με χειροποίητη ζύμη Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
Σύνδεση
Αναζήτηση
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
Jump to:
Translate
Όροι Χρήσης / Σχετικά Με
Όροι Χρήσης
Σχετικά Με
Φιλικά Sites

Πίτσα λαχανικών με χειροποίητη ζύμη Keeblo10
Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 45Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η MendhiΤα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 4543 θέματασε 4159 θέματα
Social Media / TopicIt
PostManiac Forum

To φορουμ μας θα το βρείτε και στο topic

Online Προσωπικό

Πήγαινε κάτω
studio814™
studio814™
Moderators
Moderators
Status :
Online
Offline

Posts : 2450
Join date : 20/03/2021
Location : Ελλαδα

Πίτσα λαχανικών με χειροποίητη ζύμη Empty Πίτσα λαχανικών με χειροποίητη ζύμη

27th Μάρτιος 2021, 16:51
Πίτσα λαχανικών με χειροποίητη ζύμη 39903

Πίτσα λαχανικών με χειροποίητη ζύμη Diaxor12

Πίτσα λαχανικών με χειροποίητη ζύμη Studio11

Υλικά Συνταγής:

1/2 δόση ζύμη για πίτσα
1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
1½ φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
2 φλ. τσαγιού ανάμεικτα κίτρινα τυριά
6 ασπρομανίταρα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια με πλάστη ή με τα δάχτυλα με κυκλικές κινήσεις. Το απλώνουμε σε λαμαρίνα ή σε ταψάκι αλευρωμένο. Αλείφουμε τη ζύμη με τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με τριμμένα τυριά. Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τ’ απλώνουμε στα τυριά. Στρώνουμε από πάνω το κρεμμύδι σε φέτες και την πιπεριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 230°C για 15΄-20΄ στην τελευταία σχάρα του φούρνου.

Εκτέλεση Συνταγής:

Πώς να φτιάξετε τη ζύμη για την πίτσα:

Υλικά

500 γραμμ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί)
350 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι (8 γραμμ.) ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι) προαιρετικά

Εκτέλεση

Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο (και τα βότανα προαιρετικά). Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι. Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων.

Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος. Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια. Φτιάχνουμε 2 πίτσες με διάμετρο 30-35 εκ. η καθεμία. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης είτε με τις άκρες των δαχτύλων πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια, είτε με πλάστη αν θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και πιο τραγανή. Πασπαλίζοντας το ταψάκι με λίγο καλαμποκάλευρο πετυχαίνουμε πιο τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος της πίτσας.

Διατηρείται στο ψυγείο για τρεις μέρες καλυμμένη με μεμβράνη και δύο μήνες στην κατάψυξη.


Πίτσα λαχανικών με χειροποίητη ζύμη Diaxor12

Πηγή: Sidagi
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης