POSTMANIAC
Τα γεμιστά της γιαγιάς Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
POSTMANIAC
Τα γεμιστά της γιαγιάς Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
Σύνδεση
Αναζήτηση
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
Jump to:
Translate
Όροι Χρήσης / Σχετικά Με
Όροι Χρήσης
Σχετικά Με
Φιλικά Sites

Τα γεμιστά της γιαγιάς Keeblo10
Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 45Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η MendhiΤα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 4543 θέματασε 4159 θέματα
Social Media / TopicIt
PostManiac Forum

To φορουμ μας θα το βρείτε και στο topic

Online Προσωπικό

Πήγαινε κάτω
studio814™
studio814™
Moderators
Moderators
Status :
Online
Offline

Posts : 2450
Join date : 20/03/2021
Location : Ελλαδα

Τα γεμιστά της γιαγιάς Empty Τα γεμιστά της γιαγιάς

27th Μάρτιος 2021, 16:38
Τα γεμιστά της γιαγιάς 202895

Τα γεμιστά της γιαγιάς Diaxor12

Τα γεμιστά της γιαγιάς Studio11

Υλικά Συνταγής: (για 8-10 άτομα)


  • 6 – 8 πιπεριές πράσινες σκούρες, πράσινες ανοιχτές, κίτρινες, κόκκινες ή πορτοκαλί, μεσαίου μεγέθους

  • 6 – 8 ντομάτες μεσαίες (κόκκινες ή/και μαύρες που γίνονται εξαιρετικά νόστιμες)

  • 4 κολοκύθια στρογγυλά (προαιρετικά)

  • 2-3 μελιτζάνες άσπρες (προαιρετικά)

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι άσπρο ψιλοκομμένο (ή 2 μικρά)

  • 4-5 πατάτες κομμένες καρέ

  • 1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα

  • 1 κουτί χυμό ντομάτας

  • 2 φακελάκια ντοματοπολτό

  • 70γρ. (4 κ.σ.) μαύρη σταφίδα

  • 70 γρ. (4 κ.σ.) κουκουνάρι

  • 3 – 4 κ.σ. δυόσμο ξερό

  • 3 – 4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • 100 γρ. τριμμένο τυρί ρεγκάτο ή γκούντα

  • 2 κ.γ. ζάχαρη μαύρη

  • 200 ml. ελαιόλαδο

  • 50 ml. νερό

  • 2 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά

  • αλάτι, πιπέρι

  • 1 ½ φλ. τσαγ. ρύζι μακρύκοκκο Parboiled

  • ½ φλυτζάνι πληγούρι


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C (ή στους 180 C με αέρα).

Εκτέλεση Συνταγής:

Eτοιμάζετε τα λαχανικά


Πριν οτιδήποτε  βάλτε τα λαχανικά προς γέμιση στο ταψί για να δείτε ότι χωράνε και επιλέξτε ποιά και πόσα θα χρησιμοποιήσετε. Κόψτε το καπάκι από τις πιπεριές, πετάξτε τους σπόρους, αφαιρέστε και κρατήστε όλο το σαρκώδες ασπροπράσινο εσωτερικό κάτω απ’ το καπάκι και τα «νεύρα» τους (είναι πολύ σημαντικό να κρατήσετε όλο το εσωτερικό γιατί είναι το βασικότερο στοιχείο που δίνει γεύση στην γέμιση). Κάντε το ίδιο με τα κολοκύθια, τις ντομάτες και τις μελιτζάνες , χρησιμοποιώντας -άν έχετε – το ειδικό εργαλείο για το βούτυρο που είναι τέλειο για το άδειασμα λαχανικών. Προσωπικά μ’ αρέσει να αφαιρώ πολύ σάρκα απο τις ντομάτες και τα κολοκύθια, αφήνοντάς τα σχετικά λεπτά προς γέμιση.  Περάστε στον τρίφτη όλη την εσωτερική σάρκα που αφαιρέσατε από τα λαχανικά.


Ετοιμάζετε τη γέμιση


Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίστε το κρεμμύδι για 4 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε το μείγμα των τριμμένων εσωτερικών από πιπεριά, κολοκύθι, μελιτζάνα και ντομάτα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το κουτί ψιλοκομμένης ντομάτας και το μισό φακελάκι ντοματοπολτό, το 1 κ.γ. ζάχαρης, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, τη σταφίδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψετε καλά και αφήστε για 10 λεπτά περίπου να πάρουν βράση. Προσθέστε το ρύζι και το πληγούρι και ανακατεύοντας μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Σβήσε τη φωτιά και ρίξτε τα 80 γραμ. τυριού, ανακατέψτε και αδειάστε την γέμιση σε μεγάλο μπολ.


Γεμίζετε τα λαχανικά


Tοποθετήστε τα στο ταψί, βάζοντας τις πατάτες ανάμεσά τους. Με κουτάλι γεμίζετε κάθε λαχανικό με το μείγμα γέμισης (όχι ασφυκτικά). Αν σας περισσέψει λίγο, ρίξτε το ανάμεσά τους (γίνεται πεντανόστιμη η σάλτσα). Βάλτε τα καπάκια και πάνω στο κέντρο τους, ρίξτε λίγο ντοματοπολτό (το υπόλοιπο μισό από το πρώτο φακελάκι), φρυγανιά, τυρί και τέλος λίγο λάδι, μ’ αυτή τη σειρά. Ρίξτε ανάμεσά τους ομοιόμορφα τον χυμό ντομάτας, τον δεύτερο ντοματοπολτό, το δεύτερο κ.γ. ζάχαρης, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο (γύρω στα 180 ml) και τα 50ml νερό.


Ψήσιμο


Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά -2 ώρες (1 ώρα & 30 λεπτά με αέρα), ανάλογα με το φούρνο και πόσο «ξεροψημένα» τα θέλετε, ρίχνοντας κάθε μισή ώρα σάλτσα πάνω τους


Να θυμάστε


Τα βγάζετε απ’ το φούρνο και τ’ αφήνετε πάνω από 1 ώρα πριν τα σερβίρετε. Μπορεί να σας "σπάνε τη μύτη", αλλά μένοντας σε θερμοκρασία δωματίου θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμα! Συνοδέψτε τα με φέτα.

Τα γεμιστά της γιαγιάς Diaxor12

Πηγή: Sidagi
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης