POSTMANIAC
Τέλειο ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
POSTMANIAC
Τέλειο ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
Σύνδεση
Αναζήτηση
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
Jump to:
Translate
Όροι Χρήσης / Σχετικά Με
Όροι Χρήσης
Σχετικά Με
Φιλικά Sites

Τέλειο ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα Keeblo10
Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 45Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η MendhiΤα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 4543 θέματασε 4159 θέματα
Social Media / TopicIt
PostManiac Forum

To φορουμ μας θα το βρείτε και στο topic

Online Προσωπικό

Πήγαινε κάτω
studio814™
studio814™
Moderators
Moderators
Status :
Online
Offline

Posts : 2450
Join date : 20/03/2021
Location : Ελλαδα

Τέλειο ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα Empty Τέλειο ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα

27th Μάρτιος 2021, 14:09
Τέλειο ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα 39066

Τέλειο ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα Diaxor12

Τέλειο ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα Studio11

Υλικά Συνταγής:

ΥΛΙΚΑ • 1,5 κούπα ρύζι • 5 κ.σ. λάδι • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες • 1 σακουλάκι μανιτάρια πορτσίνι (10 γρ.) • Μισή κούπα άσπρο ξηρό κρασί • 3 κούπες περίπου ζωμό λαχανικών ή 3 κούπες νερό που διαλύουμε μέσα έναν κύβο λαχανικών • 1 κ.σ. βούτυρο • 4-5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής:

Μουσκεύουμε στο χλιαρό κρασί τα μανιτάρια πορσίνι για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν. Τα αφαιρούμε από το κρασί, τα στύβουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε. Σουρώνουμε το κρασί.

Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια τα φρέσκα και τα πορσίνι να σοταριστούν. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε, αλλά με προσοχή αν βάλουμε μέσα παρμεζάνα. Σοτάρουμε ελαφρά το ρύζι. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά το μείγμα του ρυζιού μου μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά ζωμό στο ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά.

Η φωτιά θα είναι στο χαμηλό για να προλάβει να ψηθεί  το ρύζι. Στο τέλος, αν θέλουμε προσθέτουμε το βούτυρο και 1-2 κ.σ. παρμεζάνα.

Προσθέτουμε επιπλέον παρμεζάνα από πάνω, μόλις σερβίρουμε το ριζότο, το οποίο θα είναι αρκετά λασπώδες (δεν μοιάζει με το πιλάφι).  Αφήστε το με υγρασία.


Τέλειο ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα Diaxor12

Πηγή: Sidagi
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης