POSTMANIAC
Σπιτικά γλειφιτζούρια Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
POSTMANIAC
Σπιτικά γλειφιτζούρια Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
Σύνδεση
Αναζήτηση
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
Jump to:
Translate
Όροι Χρήσης / Σχετικά Με
Όροι Χρήσης
Σχετικά Με
Φιλικά Sites

Σπιτικά γλειφιτζούρια Keeblo10
Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 45Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η MendhiΤα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 4543 θέματασε 4159 θέματα
Social Media / TopicIt
PostManiac Forum

To φορουμ μας θα το βρείτε και στο topic

Online Προσωπικό

Πήγαινε κάτω
studio814™
studio814™
Moderators
Moderators
Status :
Online
Offline

Posts : 2450
Join date : 20/03/2021
Location : Ελλαδα

Σπιτικά γλειφιτζούρια Empty Σπιτικά γλειφιτζούρια

27th Μάρτιος 2021, 13:48
Σπιτικά γλειφιτζούρια 38952

Σπιτικά γλειφιτζούρια Diaxor12

Σπιτικά γλειφιτζούρια Studio11

Υλικά: για 20 περίπου τεμάχια

500γρ. ζάχαρη 200γρ. γλυκόζη (από το supermarket) 200γρ. νερό Ξυλάκια για σουβλάκι

προαιρετικά: χρώμα ζαχαροπλαστικής άρωμα/γεύση της επιλογής σας πολύχρωμα κουφετάκια

Ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε μια κατσαρόλα, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου.

Βάζετε σε δυνατή φωτιά να βράσει το μείγμα. Αν έχετε θερμόμετρο, περιμένετε να φτάσει η θερμοκρασία στους 153 βαθμούς. Αν δεν έχετε, μην ανησυχείτε υπάρχει κι άλλος τρόπος. Σε περίπου 10 λεπτά από την ώρα που έχει πάρει βράση, ρίξτε με ένα κουταλάκι λίγες σταγόνες μέσα σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό. Αν γίνει αμέσως σκληρή καραμέλα είναι έτοιμο. Αλλιώς επαναλάβετε μέχρι να πετύχετε καραμέλα σκληρή και όχι μαλακή. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να ηρεμήσει το μείγμα για 1 λεπτό.

Αν θέλετε να προσθέσετε χρώμα, ρίξτε τώρα και ανακατέψτε ελαφρά, όσες σταγόνες θέλετε ανάλογα με το χρώμα που προτιμάτε. Αν θέλετε στο στάδιο αυτό προσθέστε και το άρωμα που επιθυμείτε.

Στρώστε στο πάγκο της κουζίνας σας μια λαδόκολλα και ρίξτε κουταλιές από το μείγμα.Προσοχή γιατί καίει πολύ! Θα πάρει σχήμα από μόνο του. Βάλτε αμέσως το ξυλάκι και γυρίστε το ελαφρά να κολλήσει καλά. Προσθέστε και τα κουφετάκια αν θέλετε. Αν το μείγμα αρχίζει να "παγώνει", βάλτε το στη φωτιά για λίγα λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν για 15 λεπτά και τοποθετείστε τα όρθια να στεγνώσουν καλά.

Μπορείτε να τα τυλίξετε σε διάφανα σακουλάκια.


Σπιτικά γλειφιτζούρια Diaxor12

Πηγή: Sidagi
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης