POSTMANIAC
Κέικ με γιαούρτι δαμάσκηνα και πορτοκάλι Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
POSTMANIAC
Κέικ με γιαούρτι δαμάσκηνα και πορτοκάλι Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
Σύνδεση
Αναζήτηση
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
Jump to:
Translate
Όροι Χρήσης / Σχετικά Με
Όροι Χρήσης
Σχετικά Με
Φιλικά Sites

Κέικ με γιαούρτι δαμάσκηνα και πορτοκάλι Keeblo10
Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 45Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η MendhiΤα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 4543 θέματασε 4159 θέματα
Social Media / TopicIt
PostManiac Forum

To φορουμ μας θα το βρείτε και στο topic

Online Προσωπικό

Πήγαινε κάτω
studio814™
studio814™
Moderators
Moderators
Status :
Online
Offline

Posts : 2450
Join date : 20/03/2021
Location : Ελλαδα

Κέικ με γιαούρτι δαμάσκηνα και πορτοκάλι Empty Κέικ με γιαούρτι δαμάσκηνα και πορτοκάλι

28th Μάρτιος 2021, 20:29
Κέικ με γιαούρτι δαμάσκηνα και πορτοκάλι MZVzvnL

Κέικ με γιαούρτι δαμάσκηνα και πορτοκάλι Diaxor12

Κέικ με γιαούρτι δαμάσκηνα και πορτοκάλι Studio11

Υλικά Συνταγής:

200γρ γιαούρτι
   200γρ ζάχαρη
   250γρ αλεύρι (κοσκινισμένο)
   4 αυγά
   1 κ.γ. baking powder
   60γρ βούτυρο
   300γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
   Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Υλικά για το γλάσο:

   200γρ ζάχαρη άχνη
   1 κ.σ. ζεστό νερό
   1 κ.γ. χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση Συνταγής:

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε στο μίγμα τα δαμάσκηνα, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε το baking powder και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μίγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Ρίχνουμε το μίγμα στην βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ μας (ή σε φόρμα σιλικόνης) και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.

Μόλις κρυώσει το περιχύνουμε με γλάσο πορτοκαλιού.

Για το γλάσο:

Ζεσταίνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία την άχνη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το νερό μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο σιρόπι.


Κέικ με γιαούρτι δαμάσκηνα και πορτοκάλι Diaxor12

Πηγή: Sidagi
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης