POSTMANIAC
Ήρθε η ώρα για ριζότο! Συνδυάστε κοτόπουλο, πράσο και μανιτάρια Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
POSTMANIAC
Ήρθε η ώρα για ριζότο! Συνδυάστε κοτόπουλο, πράσο και μανιτάρια Postma18
Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
Σύνδεση
Αναζήτηση
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
Jump to:
Translate
Όροι Χρήσης / Σχετικά Με
Όροι Χρήσης
Σχετικά Με
Φιλικά Sites

Ήρθε η ώρα για ριζότο! Συνδυάστε κοτόπουλο, πράσο και μανιτάρια Keeblo10
Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 45Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η MendhiΤα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 4543 θέματασε 4159 θέματα
Social Media / TopicIt
PostManiac Forum

To φορουμ μας θα το βρείτε και στο topic

Online Προσωπικό

Πήγαινε κάτω
studio814™
studio814™
Moderators
Moderators
Status :
Online
Offline

Posts : 2450
Join date : 20/03/2021
Location : Ελλαδα

Ήρθε η ώρα για ριζότο! Συνδυάστε κοτόπουλο, πράσο και μανιτάρια Empty Ήρθε η ώρα για ριζότο! Συνδυάστε κοτόπουλο, πράσο και μανιτάρια

28th Μάρτιος 2021, 20:05
Ήρθε η ώρα για ριζότο! Συνδυάστε κοτόπουλο, πράσο και μανιτάρια 44161

Ήρθε η ώρα για ριζότο! Συνδυάστε κοτόπουλο, πράσο και μανιτάρια Diaxor12

Ήρθε η ώρα για ριζότο! Συνδυάστε κοτόπουλο, πράσο και μανιτάρια Studio11

Υλικά Συνταγής:

350 γρ. ρύζι για ριζότο (arborio, carnarolli, vialone nano)
1,1 λίτρο ζεστό ζωμό κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο (το άσπρο μέρος)
100 ml λευκό ξηρό κρασί
2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, κομμένα κατά πλάτος σε λεπτές φέτες
250 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
120 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
160 γρ. παρμεζάνα τριμμένη και έξτρα για το τραπέζι
Ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής:

Σ' ένα αντικολητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε σ' ένα σουρωτήρι.
Παράλληλα, βάζουμε μια μέτρια και ψηλή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο ίσα να καλύψει τον πάτο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε,  ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να ζεσταθεί καλά. Αλατίζουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμισθεί στο 1/3. Ρίχνουμε το ζωμό, 1 κουτάλα κάθε φορά,
περιμένοντας να εξατμιστεί πριν ρίξουμε την επόμενη, ανακατεύοντας. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. Το ρύζι πρέπει να μαλακώσει εξωτερικά, αλλά στο κέντρο πρέπει να κρατάει λίγο (al dente). Αυτή η διαδικασία θα πάρει περίπου 16-18 λεπτά, ανάλογα το ρύζι που χρησιμοποιούμε. Στα τελευταία 2 λεπτά ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Τσεκάρουμε το αλατοπίπερο

Αποσύρουμε το ριζότο απ' τη φωτιά αρκετά ρευστό και το “δένουμε”, ανακατεύοντας μέσα το βούτυρο και την παρμεζάνα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε το ριζότο να “ξεκουραστεί” για 4-5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Ήρθε η ώρα για ριζότο! Συνδυάστε κοτόπουλο, πράσο και μανιτάρια Diaxor12

Πηγή: Sidagi
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης