POSTMANIAC

Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
Σύνδεση
Αναζήτηση
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
Jump to:
Translate
Όροι Χρήσης / Σχετικά Με
Όροι Χρήσης
Σχετικά Με
Φιλικά Sites


Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 38Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η sainisΤα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 2078 θέματασε 1696 θέματα
Social Media / TopicIt
PostManiac Forum

To φορουμ μας θα το βρείτε και στο topic

Online Προσωπικό

Μοιραστείτε
Πήγαινε κάτω
Guest
Επισκέπτης

Γυαλιά ηλίου: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα εξασφαλίσουν την υγεία των ματιών σας

Την / Το 12th Ιούλιος 2017, 17:57
Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προφύλαξης και της υγείας των ματιών σας. Πριν αρχίσετε να εντυπωσιάζεστε από τα νέα σχέδια, δώστε την απαιτούμενη προσοχή και στα χαρακτηριστικά που θα εξασφαλίσουν την υγεία των ματιών σας, υποστηρίζει ο κ. Λιαράκος Βασίλειος, χειρουργός οφθαλμίατρος.

Από τι σας προστατεύουν τα γυαλιά ηλίου;

– Εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Η κεντρική περιοχή του αμφιβληστροειδούς (ωχρά) είναι το σημείο εστίασης του φωτός και δέχεται τη μεγαλύτερη ποσότητα ηλιακής ακτινοβολίας. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ελεύθερες ρίζες, οι οποίες δρουν τοξικά και καταστρέφουν την ωχρά κηλίδα του, με αποτέλεσμα τη μείωση ή και απώλεια της κεντρικής όρασης. Παρά τις όποιες θεραπευτικές προσπάθειες, μέχρι σήμερα η πάθηση αυτή θεωρείται μη αναστρέψιμη.

– Καταρράκτης: Ακόμη μία βλαβερή συνέπεια του ήλιου στα μάτια είναι η απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας από τον κρυσταλλοειδή φακό του ματιού, που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο καταρράκτη, με αποτέλεσμα σημαντική μείωση της όρασης.


Δρ. Λιαράκος Βασίλειος
– Εκφύλιση του επιπεφυκότος (πτερύγιο): Ο επιπεφυκότας είναι η εξωτερική μεμβράνη που καλύπτει το μάτι, ο οποίος μπορεί να προσβληθεί από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες και να δημιουργήσει το λεγόμενο πτερύγιο, το οποίο κατευθύνεται προς τον κερατοειδή επηρεάζοντας την όραση.

– Όγκοι βλεφάρων: Τα βλέφαρα είναι αυτά που εκτίθενται στις ακτίνες περισσότερο και υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας μελανωμάτων ή επιθηλιωμάτων σε αυτά. Αν και δεν είναι συχνό φαινόμενο, παρ’ όλα αυτά η εμφάνισή τους δεν αποκλείεται έπειτα από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία.

– Φωτοκερατίτιδα: Η φωτοκερατίτιδα είναι η πρόκληση εγκαύματος στον κερατοειδή από την ηλιακή ακτινοβολία και παρουσιάζει κοκκίνισμα στο μάτι, τσούξιμο, φωτοφοβία και πόνο, αλλά τις περισσότερες φορές περνάει άμεσα με την κατάλληλη αγωγή.

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπ' όψιν προτού αγοράσετε το ζευγάρι γυαλιών που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας.

• Επιλέξτε γυαλιά των οποίων οι φακοί έχουν UV Protection σε ποσοστό 100% και φέρουν την ένδειξη UV 400 Protection, για να προστατεύεστε από το μήκος κύματος που είναι βλαβερό για τα μάτια σας.
• Φροντίστε να καλύπτουν τα μάτια σας και στο πλάι, να εφαρμόζουν καλά στο πρόσωπό σας και να είναι ανθεκτικά.
• Το χρώμα των φακών που θα επιλέξετε δεν έχει σχέση με τον βαθμό απορρόφησης της υπεριώδους ακτινοβολίας. Απλώς έχετε υπ' όψιν ότι τα πολύ σκουρόχρωμα αφενός μειώνουν τις αντανακλάσεις, αφετέρου μειώνουν και τη χρωματική αντίληψη.

Η συμβουλή του γιατρού δρ Λιαράκου Βασίλειου:

Για να είστε πάντα σίγουροι για την ασφάλεια των ματιών σας, αγοράστε τα γυαλιά σας μόνο από οπτικά καταστήματα και επιλέξτε αυτά που φέρουν τη σήμανση CE και συνοδεύονται από ενημερωτικό φυλλάδιο που περιγράφει και πιστοποιεί τα χαρακτηριστικά τους και την καταλληλότητά τους.


Πηγή: stogiatro.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης