POSTMANIAC

Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
Σύνδεση
Αναζήτηση
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
Jump to:
Translate
Όροι Χρήσης
Όροι Χρήσης
Φιλικά Sites


Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 31Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η gastkyΤα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 511 θέματασε 335 θέματα
Social Media
PostManiac Forum
Topic’It
To φορουμ μας θα το βρείτε και στο topic
Κορυφαίοι συγγραφείς
269 Δημοσιεύσεις - 50%
88 Δημοσιεύσεις - 16%
38 Δημοσιεύσεις - 7%
34 Δημοσιεύσεις - 6%
33 Δημοσιεύσεις - 6%
24 Δημοσιεύσεις - 4%
24 Δημοσιεύσεις - 4%
14 Δημοσιεύσεις - 3%
10 Δημοσιεύσεις - 2%
4 Δημοσιεύσεις - 1%
Online Προσωπικό
RSS Forum

Μοιραστείτε
Πήγαινε κάτω
avatar
studio814™
Special Member
Special Member
Posts : 269
Reputation : 0
Join date : 10/07/2017
Location : London

Γυαλιά ηλίου: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα εξασφαλίσουν την υγεία των ματιών σας

Την / Το 12th Ιούλιος 2017, 17:57
Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προφύλαξης και της υγείας των ματιών σας. Πριν αρχίσετε να εντυπωσιάζεστε από τα νέα σχέδια, δώστε την απαιτούμενη προσοχή και στα χαρακτηριστικά που θα εξασφαλίσουν την υγεία των ματιών σας, υποστηρίζει ο κ. Λιαράκος Βασίλειος, χειρουργός οφθαλμίατρος.

Από τι σας προστατεύουν τα γυαλιά ηλίου;

– Εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Η κεντρική περιοχή του αμφιβληστροειδούς (ωχρά) είναι το σημείο εστίασης του φωτός και δέχεται τη μεγαλύτερη ποσότητα ηλιακής ακτινοβολίας. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ελεύθερες ρίζες, οι οποίες δρουν τοξικά και καταστρέφουν την ωχρά κηλίδα του, με αποτέλεσμα τη μείωση ή και απώλεια της κεντρικής όρασης. Παρά τις όποιες θεραπευτικές προσπάθειες, μέχρι σήμερα η πάθηση αυτή θεωρείται μη αναστρέψιμη.

– Καταρράκτης: Ακόμη μία βλαβερή συνέπεια του ήλιου στα μάτια είναι η απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας από τον κρυσταλλοειδή φακό του ματιού, που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο καταρράκτη, με αποτέλεσμα σημαντική μείωση της όρασης.


Δρ. Λιαράκος Βασίλειος
– Εκφύλιση του επιπεφυκότος (πτερύγιο): Ο επιπεφυκότας είναι η εξωτερική μεμβράνη που καλύπτει το μάτι, ο οποίος μπορεί να προσβληθεί από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες και να δημιουργήσει το λεγόμενο πτερύγιο, το οποίο κατευθύνεται προς τον κερατοειδή επηρεάζοντας την όραση.

– Όγκοι βλεφάρων: Τα βλέφαρα είναι αυτά που εκτίθενται στις ακτίνες περισσότερο και υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας μελανωμάτων ή επιθηλιωμάτων σε αυτά. Αν και δεν είναι συχνό φαινόμενο, παρ’ όλα αυτά η εμφάνισή τους δεν αποκλείεται έπειτα από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία.

– Φωτοκερατίτιδα: Η φωτοκερατίτιδα είναι η πρόκληση εγκαύματος στον κερατοειδή από την ηλιακή ακτινοβολία και παρουσιάζει κοκκίνισμα στο μάτι, τσούξιμο, φωτοφοβία και πόνο, αλλά τις περισσότερες φορές περνάει άμεσα με την κατάλληλη αγωγή.

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπ' όψιν προτού αγοράσετε το ζευγάρι γυαλιών που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας.

• Επιλέξτε γυαλιά των οποίων οι φακοί έχουν UV Protection σε ποσοστό 100% και φέρουν την ένδειξη UV 400 Protection, για να προστατεύεστε από το μήκος κύματος που είναι βλαβερό για τα μάτια σας.
• Φροντίστε να καλύπτουν τα μάτια σας και στο πλάι, να εφαρμόζουν καλά στο πρόσωπό σας και να είναι ανθεκτικά.
• Το χρώμα των φακών που θα επιλέξετε δεν έχει σχέση με τον βαθμό απορρόφησης της υπεριώδους ακτινοβολίας. Απλώς έχετε υπ' όψιν ότι τα πολύ σκουρόχρωμα αφενός μειώνουν τις αντανακλάσεις, αφετέρου μειώνουν και τη χρωματική αντίληψη.

Η συμβουλή του γιατρού δρ Λιαράκου Βασίλειου:

Για να είστε πάντα σίγουροι για την ασφάλεια των ματιών σας, αγοράστε τα γυαλιά σας μόνο από οπτικά καταστήματα και επιλέξτε αυτά που φέρουν τη σήμανση CE και συνοδεύονται από ενημερωτικό φυλλάδιο που περιγράφει και πιστοποιεί τα χαρακτηριστικά τους και την καταλληλότητά τους.


Πηγή: stogiatro.gr

_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης