POSTMANIAC

Καλώς ήρθατε στο πιο δυνατό forum τεχνολογίας.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος και εσείς στην κοινοτητά μας
για να ανταλάξουμε απόψεις και σχόλια.
Ευχαριστούμε.
Σύνδεση
Αναζήτηση
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
Jump to:
Translate
Όροι Χρήσης / Σχετικά Με
Όροι Χρήσης
Σχετικά Με
Φιλικά Sites


Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 39Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η seauΤα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 2078 θέματασε 1696 θέματα
Social Media / TopicIt
PostManiac Forum

To φορουμ μας θα το βρείτε και στο topic

Online Προσωπικό

Μοιραστείτε
Πήγαινε κάτω
avatar
Robocop™
Banned
Banned
Status :
Online
Offline

Posts : 243
Join date : 28/06/2018
Location : London

Πρόεδρος του ΕΟΦ: «Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να κερδίσουν, όχι να κερδοσκοπήσουν»

Την / Το 29th Ιούνιος 2018, 09:10
Ολοκλήρωσε σήμερα τη κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, η πρόεδρος του ΕΟΦ Κατερίνα Αντωνίου.

Η κ. Αντωνίου και σήμερα επέμεινε ότι στο χώρο του φαρμάκου το κράτος οφείλει να οχυρώσει το σύστημα με ασφαλιστικές δικλίδες και δήλωσε: «Πρώτο μέλημα ο ασθενής, δεύτερον να οχυρώσεις το σύστημα. Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να κερδίσουν όχι να κερδοσκοπήσουν».

Επιπλέον, η πρόεδρος του ΕΟΦ στη δεύτερή της κατάθεση υποστήριξε ότι «τα τελευταία χρόνια γίνονται πράγματα στο χώρο του φαρμάκου, δομικής κατεύθυνσης τα οποία δεν θα φανούν αμέσως θα φανούν στο άμεσο μέλλον». Η κ. Αντωνίου σε πολλά σημεία της κατάθεσή της δήλωσε, επίσης, ότι στο χώρο του φαρμάκου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά βήματα αλλά όπως είπε «όφειλαν να έχουν γίνει περισσότερα και οφείλουν να γίνουν ακόμα περισσότερα».

Ερωτηθείσα, από τα μέλη της επιτροπής για το θέμα της υπερτιμολόγησης του φαρμάκου, η κ. Αντωνίου υποστήριξε αφενός ότι πριν το 2015 που δεν υπήρχε το δελτίο των φαρμάκων ήταν θέμα πολιτικής βούλησης και πολιτικής απόφασης, ενώ από το 2015 και μετά οι τιμές καθορίζονται από το αντίστοιχο δελτίο τιμών.

Στην ερώτηση βουλευτών της ΝΔ, «το 2015 γιατί υπήρξε καθυστέρηση να βγει το δελτίο τιμών» η πρόεδρος του ΕΟΦ απήντησε: «Η χώρα ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση τότε και μέσα στους όρους της διαπραγμάτευσης υπήρχε το θέμα της τιμολόγησης. Κρίθηκε ότι ήταν προτεραιότητα και έγινε το δελτίο τιμών».

Απαντώντας δε σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά, η κ. Αντωνίου είπε ότι αυτή τη στιγμή, οι προμήθειες νοσοκομειακών φαρμάκων σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό γίνονται από κεντρικούς διαγωνισμούς, οι οποίοι –όπως σημείωσε- δεν γίνονταν παλιά. Παράλληλα, υποστήριξε ότι «επιβάλλεται πλέον σε όλα τα νοσοκομεία να γίνονται κεντρικοί διαγωνισμοί αλλά πρέπει να στελεχώνονται με δομές και υπηρεσίες», με τον κ. Γεωργαντά να σχολιάζει ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε το θεσμικό πλαίσιο για κεντρικούς διαγωνισμούς».

Πέραν τούτων, η πρόεδρος του ΕΟΦ δήλωσε, στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, ότι έχει στείλει στον εισαγγελέα, το 2017, υπόθεση με ληγμένα φάρμακα, τα οποία βρέθηκαν στον Οργανισμό και τα οποία έχουν στοιχήσει 13 εκατ. ευρώ στο ελληνικό κράτος, ενώ κατέθεσε ότι πριν δει το φως της δημοσιότητας το σκάνδαλο της Novartis είχε δεχθεί, ως πρόεδρος του ΕΟΦ, ερωτήματα της οικονομικής αστυνομίας για θέματα όπως αντι-ιικά φάρμακα σε τεράστιες ποσότητες τα οποία ήταν και ληγμένα- στοιχεία τα οποία η ίδια έστειλε στον εισαγγελέα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της εξεταστικής για την υγεία, οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρθηκαν στην καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση του προέδρου των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος παίρνοντας το λόγο άφησε υπόνοιες για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, συνδέοντας τις κινήσεις αυτές με την υπόθεση Novartis- για να «κερδίσουν κάποιοι τη φυλακή» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κατά την έναρξη της σημερινής εξεταστικής επιτροπής ο πρόεδρος Αντώνης Μπαλωμενάκης έδωσε στα μέλη της επιτροπής επιστολή, που είχε στείλει η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού με την οποία ζητούσε να κληθεί εκ νέου στην επιτροπή (αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό) ώστε να καταθέσει μετά την πρόσφατη παρέμβαση του εισαγγελέα για τις 22 προσλήψεις στον οργανισμό.

Η κ. Κρεμαστινού αναφέρει, μεταξύ άλλων στην επιστολή της: «Ο διοικητικός μηχανισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ προέβη στη διενέργεια 22 διορισμών αγνοώντας τον πρόεδρο και το Δ.Σ και εκ των υστέρων προσπαθώντας να καλυφθεί για τις ενέργειές του, επιχειρεί να εμπλέξει την πρόεδρο προσωπικά... Είναι χαρακτηριστικό ότι προκειμένου να με εμπλέξουν στο θέμα των διορισμών οι υπηρεσίες ισχυρίστηκαν ότι μου απέστειλαν έγγραφα, γνωρίζοντάς μου ότι διενεργούν διορισμούς με τη σύμφωνη γνώμη μου. Εγώ για πρώτη φορά είδα τα έγγραφα αυτά κατά την κατάθεσή μου στην επιτροπή της Βουλής. Επί πλέον, όπως αποδεικνύεται από το ενδελεχές πόρισμα των ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης, τα έγγραφα αυτά είχαν αριθμούς πρωτοκόλλου ουσιαστικά ανύπαρκτους γιατί ανήκουν σε άλλα θέματα σε παραστατικά παραλαβής υλικού του τμήματος εξοπλισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτά τα έγγραφα γράφτηκαν εκ των υστέρων και φυσικά εγώ ως πρόεδρος δεν ενημερώθηκα ποτέ».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης